HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home MARI ROMÂNI

Irina Schrotter, 20 de ani de podium

În 1990, la puţin timp de la Revoluţie, a părăsit profesia de medic pentru a-şi urma pasiunea pentru design vestimentar şi a deschis, la Iaşi, casa de modă care îi poartă şi astăzi numele – Irina Schrotter.

Romanul Valentin Dragoi, premiat pentru cercetare "revolutionara" in medicina

Românul Valentin Drăgoi se află printre cei 17 laureaţi ai ediţiei 2010 a National Institutes of Health Director's Pioneer Award. Trofeul, decernat oamenilor de ştiinţă care porpun soluţii "revoluţionare, de mare impact în probleme majore ale medicinei şi cercetării comportamentale".

BIOGRAFIE: Jean Constantin - o cariera dedicata comediei, de la "Toate panzele sus" la "Poker"

Actorul Jean Constantin, "maestrul comediei româneşti", a decedat miercuri la vârsta de 81 de ani, după o carieră dedicată teatrului şi filmului, care are ca repere producţii ca "Toate pânzele sus", "Nea Marin miliardar" şi "BD", culminând cu "Poker", în care artistul şi-a jucat propriul rol.

Angela Gheorghiu - artista anului, la Classical Brit Awards 2010

Soprana română Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010, care a avut loc joi seară, la Royal Albert Hall din Londra, informează site-ul oficial al evenimentului.

La 20 de ani, Sorana Carstea este aproape de primul milion de dolari castigat din tenis

Jucătoarea Sorana Cîrstea, care va împlini, miercuri, 20 de ani, poate intra în curând în topul româncelor cu câştiguri de peste un milion de dolari, în care se află în acest moment Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir.

Un roman lanseaza un proiect inovator in IT, in Finlanda

Sebastian Tauciuc, pasionat de IT şi design, este un alt tânăr român care a fost atras de ofertele de pregătire profesională din străinătate. A ajuns în Finlanda, în urmă cu patru ani, la scurt timp după ce a terminat facultatea, a lucrat la Nokia, iar în CV-ul său se adaugă unul dintre cele mai apreciate programe de design din lume, la Universitatea Malmö, din Suedia.

Tudor Luchian, profesorul care a renuntat la Oxford pentru a face cercetare in Romania

Cunoştinţele necesare pentru a face cercetare ştiinţifică nu sunt un dar ce trebuie păstrat numai pentru sine. Ele trebuie răspândite. Condiţiile pentru desfăşurarea unei activităţi ştiinţifice de calitate nu există de la sine în România. Ele trebuie create. Un astfel de obiectiv şi-a stabilit profesorul ieşean Tudor Luchian, care a fost în străinătate, a învăţat de la cei mai buni, dar s-a întors în ţară.

Elena, studenta care a gasit o punga cu 100.000 de euro si a predat-o Politiei

Are o soldă de câteva sute de mii de lei vechi pe lună și a găsit 100 de mii de euro, pe care i-a predat imediat poliţiştilor. Elena Scrijoschi este studentă în ultimul an la Academia de Poliţie şi a găsit banii într-o pungă, în timpul unui control la un complex comercial din Suceava.

Cel mai bun matematician din lume in teoria geometrica a functiilor este un profesor roman

Alba Iulia se poate mândri cu cel mai bun matematician din lume în teoria geometrică a funcţiilor. Titlul de cercetătorul anului 2009 în acest domeniu a fost obţinut de Daniel Breaz, profesor la Universitatea 1 Decembrie 1918. Distincţia îi va fi acordată în luna mai, la universitatea din Kyoto, Japonia.

Un roman, maestru in arta mastilor venetiene

Un fost sticlar din Baia Mare îi ajută pe participanţii la carnaval să se costumeze cât mai original. Marian Onţiu (45 de ani) confecţionează de mai bine de opt ani măşti pentru carnaval. lucrează la unul dintre cele mai mari magazine de profil din Veneţia.

FOCUS: Gheorghe Hagi implineste astazi 45 de ani

Fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi, considerat "Regele" fotbalului românesc, născut la 5 februarie 1965, la Săcele, împlineşte, vineri, 45 de ani.

Page 1 of 2

  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »