HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home SOCIAL SOCIAL Cei mai umblati oameni din lume. Povestea calatorilor impatimiti care au vizitat pana la 822 de tari si teritorii

Cei mai umblati oameni din lume. Povestea calatorilor impatimiti care au vizitat pana la 822 de tari si teritorii

Scrie email Print PDF


Călătorii care aspiră la titlul de "cel mai umblat om din lume" trebuie să bifeze cât mai multe dintre destinaţiile Travelers' Century Club. Pe listă sunt incluse peste 320 de "ţări". Misiunea călătorilor "fanatici" nu este atât de dificilă pe cât s-ar crede, deoarece clubul recunoaşte mai multe teritorii dintr-un anumit stat ca fiind "ţări" sau teritorii turistice independente. Spre exemplu, Transnistria este considerată o regiune independentă deoarece este o zonă "politică, etnologică şi geografică diferită". Pentru a avea o şansă la titlul de "cel mai umblat om din lume", palmaresul călătorului trebuie să includă teritorii mai puţin accesibile turiştilor sezonieri, precum Antarctica, insula Nauru sau Coreea de Nord. Pe lângă diversitatea culturală şi plăcerea de a călători, din experienţa drumeţilor face parte şi "lăudăroşenia", recunoaşte Billep.

Cel mai mare obstacol care le stă în cale călătorilor este aspectul financiar. Mulţi dintre cei care au văzut aproape toată lumea sunt oameni bogaţi, precum afaceristul american Charles Veley. El a vizitat 822 de teritorii din lista Most Traveled People, o altă organizaţie care îi încurajează pe drumeţii entuziaşti să "colecţioneze" cât mai multe regiuni de pe mapamond. Potrivit acestei liste, lumea este alcătuită din 872 de ţări, teritorii şi provincii, Germania având 18 zone diferite (16 landuri, arhipelagul de la Marea Nordului şi enclava Busingen).

Un spaniol spală farfurii ca să poată călători în jurul lumii

Cu toate acestea, printre membrii asociaţiilor de acest tip se numără şi persoane cu condiţii financiare modeste. Jorge Sanchez, un spaniol în vâstă de 53 de ani, îşi petrece jumătate din an spălând farfurii şi lucrând la hotelurile din Spania pentru a strânge bani. El se află la a cincea călătorie în jurul lumii şi plănuieşte să viziteze de data aceasta insulele mai puţin cunoscute din Oceanul Pacific, deşi aceste zone implică asumarea anumitor riscuri. Sanchez a povestit că într-o călătorie anterioară a fost reţinut de autorităţile din Afganistan şi Ciad, iar pe pagina web personală a postat imagini cu ordinele de expulzare pe care le-a primit în Columbia şi Kazahstan.

Sursa: Gandul


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează