HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home ECONOMIE ECONOMIE Ce locuinte cauta chiriasii romani si cat sunt dispusi sa plateasca lunar pentru ele

Ce locuinte cauta chiriasii romani si cat sunt dispusi sa plateasca lunar pentru ele

Scrie email Print PDF

Decomandat, renovat, cu aragaz, frigider şi maşină de spălat . Acestea sunt câteva dintre cele mai importante criterii pe care le iau în calcul românii care doresc să închirieze un apartament, însă preţul contează în cea mai mare măsură. 75% dintre respondenţii unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro şi Agenţia pentru Locuinţe Noi indică acest criteriu drept important şi foarte important. Tot 75% dintre aceştia spun că un factor esenţial în alegerea locuinţei pe care o vor închiria este ca aceasta să fie decomandată.

"În topul cerinţelor urmează dotările şi gradul de renovare a locuinţei. Astfel pentru dotări (aragaz, frigider, maşină de spălat) 55% dintre respondenţi au dat calificativ 5 (foarte important) şi 15% calificativ 4 (important). În ceea ce priveşte renovarea, 35% dintre respondenţi au apreciat-o ca fiind foarte importantă şi 35% ca fiind importantă", spun reprezentanţii imobiliare.ro Şi accesul la mijloacele de transport în comun apare foarte sus în top, 45% dintre cei care au răspuns specifică acest indicator drept foarte important în decizia de a închiria o locuinţă.

Doar 15% dintre respondenţi îşi permit chirii lunare mai mari de 300 de euro

Persoanele interesate de închirierea unei locuinţe ar putea achita chirii lunare de până la 300 de euro , spun realizatorii studiului. Astfel, 40% dintre respondenţi ar fi dispuşi să achite chirii lunare între 200 şi 300 de euro iar alţi 30% de 150-200 de euro. Numai 15% îşi permit chirii peste 300 de euro, în timp ce alţi 15% au declarat că pot plăti până în 150 de euro pe lună.

Cele mai căutate locuinţe pentru închiriere sunt cele cu suprafeţe între 66 -100 mp, indicate de 30% dintre respondenţi. La polul opus, casele mai mari de 100 de metri pătraţi stârnesc interesul numai a 5% dintre cei intervievaţi.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie - martie 2011 pe bază de chestionar publicat pe portalul imobiliar imobiliare.ro, fiind prelucrate răspunsurile valide a 260 de respondenţi.

Sursa: Gandul


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează