HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home SĂNĂTATE SANATATE Primavara, rezistenta organismului scade. Cum poti preveni aparitia rcelilor

Primavara, rezistenta organismului scade. Cum poti preveni aparitia rcelilor

Deşi suntem tentaţi să credem că în sezonul rece organismul este expus cel mai mult virozelor respiratorii, medicii afirmă că primăvara organismul este mult mai sensibil în faţa răcelilor, din cauza fluctuaţiilor de temperatură şi a faptului că sistemul imunitar este slăbit.

Printre simptomele virozelor respiratorii se numără congestia nazală, strănutul, tusea, durerile în gât, durerile uşoare de cap, febra sau stările de oboseală.

Potrivit studiilor de specialitate, fiecare adult răceşte cel puţin o dată în fiecare primăvară.

Medicii susţin că un sistem imunitar puternic contribuie la limitarea riscului de apariţie a infecţiilor, reduce durata de evoluţie a bolii şi asigură recuperarea rapidă.
Din cauza stilului de viaţă agitat şi a dietei dezechilibrate, alimentaţia sănătoasă nu este suficientă pentru creşterea rezistenţei organismului, motiv pentru care se recomandă utilizarea produselor care stimulează imunitatea ca mijloc de prevenţie.

Recent, pe piaţa farmaceutică din România s-a lansat un produs destinat consolidării sistemului imunitar, având proprietăţi antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare şi antioxidante. Suplimentul conţine lactoferina şi imunoglobulinele G conţinute în colostru.

Lactoferina interacţionează cu anumite componente microbiene şi virale implicate în procesul infecţiei şi, datorită capacităţii sale de a exercita activitate antivirală şi antimicrobiană, previne, tratează şi reduce riscul repetării episoadelor de răceala. În plus, lactoferina ajută la scăderea stresului oxidativ de la nivelul ţesuturilor, stres oxidativ ce se poate transforma într-un factor declanşator al unor boli precum cancerul.

Potrivit producătorului, suplimentul este recomandat pentru profilaxia şi tratamentul adjuvant al stărilor gripale, asociate cu pneumonii, amigdalite, faringite, bronşite, sinuzite precum şi în cazul infecţiilor renale, urinare, genitale, alergiilor, herpes şi zona Zoster. De asemenea, produsul potenţează acţiunea antibioticelor şi reduce semnificativ efectele adverse ale acestora.

Pentru obţinerea rezultatelor dorite, se recomandă administrarea a trei comprimate pe zi. O cutie de 12 comprimate costă 22 de lei.

Sursa: Gandul

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează