HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home TEHNOLOGIE TEHNOLOGIE Piata mondiala a tabletelor PC ar putea ajunge la aproape 50 miliarde dolari pana in 2015

Piata mondiala a tabletelor PC ar putea ajunge la aproape 50 miliarde dolari pana in 2015

Scrie email Print PDF

Piaţa mondială a tabletelor PC ar putea ajunge la 49 de miliarde de dolari până în 2015, după ce a fost creată anul trecut odată cu lansarea iPad de către grupul american Apple, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Strategy Analytics, citat de Reuters.

"Tabletele sunt un segment cu valoare ridicată care furnizează oportunităţi uriaşe de creştere pentru marile branduri, ca Apple sau Samsung", a afirmat analistul Neil Mawston.

Piaţa de profil va deveni al treilea mare segment în sectorul consumului de electronice, după televizoare şi computere personale.

În 2015, vânzările de tablete PC ar urma să ajungă la 149 milioane de unităţi, de opt ori mai mult faţă de anul trecut, estimează Strategy Analytics.

Analiştii se aşteaptă ca grupul Apple să domine piaţa în următorii ani, urmat la distanţă mare de Samsung.

Apple a vândut, potrivit estimărilor, aproximativ un milion de iPad 2 în primul weekend al lansării din Statele Unite în martie, în timp Samsung a comercializat un număr similar de tablete Galaxy în ultimele trei luni.

Apple a deschis, luni, un proces împotriva Samsung acuzând compania că i-a copiat produsele pentru smartphone-urile şi tabletele din seria Galaxy.

Sursa: Gandul


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează