HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home CULTURĂ CULTURĂ Publicatiile New York Times si Los Angeles Times, recompensate cu cate doua premii Pulitzer

Publicatiile New York Times si Los Angeles Times, recompensate cu cate doua premii Pulitzer

Publicaţiile New York Times şi Los Angeles Times au primit câte două premii Pulitzer, la ediţia din 2011 a acestor prestigioase distincţii, care au fost acordate luni, de Universitatea Columbia din New York.

În acest an, pentru prima dată în istoria de 95 de ani a acestor distincţii, premiul Pulitzer nu a fost acordat la categoria "Breaking News".

Site-urile de informaţii online sunt reprezentate de ProPublica, ai cărui doi reporteri Jesse Eisinger şi Jake Bernstein au fost recompensaţi la categoria "reportaj naţional", pentru articolele lor despre anumite practici de pe Wall Street care au contribuit la declanşarea crizei financiare mondiale.

New York Times , în mod tradiţional unul dintre marii câştigători, a obţinut anul acesta doar două premii Pulitzer, comparativ cu 2010 (3 premii) şi 2009 (5 premii). Unul dintre aceste premii a fost acordat jurnaliştilor Clifford Levy şi Ellen Barry, la categoria "reportaj internaţional", pentru o serie de articole "umane" despre sistemul judiciar din Rusia. Cel de-al doilea i-a fost decernat lui David Leonhardt, la categoria "comentariu", pentru articolele sale pe teme economice precum bugetul federal şi reforma sistemului de sănătate american.

Washington Post, care a reuşit anul trecut să învingă cotidianul newyorkez, obţinând patru premii Pulitzer, a primit în acest an o singură distincţie, atribuită fotografilor Carol Guyz, Nikki Kahn şi Ricky Carioti, la categoria "fotografie de actualitate".

Los Angeles Times s-a impus la categoria "servicii publice", extrem de apreciată, pentru articolele sale despre corupţia funcţionarilor din micul oraş californian Bell. LA Times a fost premiat şi la categoria "foto magazin".

Chicago Sun-Times s-a impus la categoria "reportaj local", pentru o serie de articole despre violenţa din Chicago, victimele ei şi legea tăcerii care domneşte în oraş.

Sarasota Herald-Tribune a câştigat la categoria "jurnalism de anchetă", iar mai mulţi jurnalişti de la Milwaukee Journal Sentinel au fost recompensaţi la categoria "presă de popularizare".

Amy Ellis Nutt de la Star-Ledger de Newark (statul New Jersey) a fost recompensată la categoria "magazin", pentru o anchetă despre naufragiul misterios al unei şalupe în Atlantic care s-a soldat cu decesul a şase persoane.

Mike Keefe de la Denver Post s-a impus la categoria "caricatură".

Jennifer Egan a primit premiul Pulitzer pentru "roman de ficţiune", cu volumul "A Visit from the Goon Squad", Bruce Norris s-a impus la categoria "dramă", cu volumul "Clybourne Park", iar Siddhartha Mukherjee a primit premiul Pulitzer la categoria "non-ficţiune", cu volumul "The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer".

La categoria "istorie" s-a impus Eric Foner, cu volumul "The Fiery Trial: Abraham Lincoln and American Slavery", la categoria "biografie" a triumfat Ron Chernow, cu "Washington: A Life", iar la categoria "poezie" s-a impus Kay Ryan, cu "The Best of It: New and Selected Poems".

La categoria "muzică" a triumfat spectacolul Operei din Boston "Madame White Snake", de Zhou Long, care a avut premiera pe 26 februarie 2010, la Cutler Majestic Theatre.

Sursa: Mediafax

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează