HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home INTERNATIONAL INTERNATIONAL Arnold Schwarzenegger ar putea candida pentru presedintia Uniunii Europene

Arnold Schwarzenegger ar putea candida pentru presedintia Uniunii Europene

Arnold Schwarzenegger, care a trecut, deja, cu succes de la filme de acţiune hollywoodiene la postul de guvernator al Californiei, ar putea candida la preşedinţia Uniunii Europene (UE), a anunţat marţi presa americană.

Schwarzenegger, în vârstă de 63 de ani, fost Mister Univers, de origine austriacă, se gândeşte la viitorul său politic, iar anturajul său l-a sfătuit să revină în Europa, pentru a candida la preşedinţia Uniunii, potrivit revistei Newsweek.

"În următorii ani, Uniunea va trebui să îşi găsească un preşedinte de mai mare anvergură, cineva capabil să unifice Europa", a declarat, pentru revistă, Terry Tamminen, fostul şef de cabinet al lui Schwarzenegger.

"Francezii nu vor un german, germanii nu vor un italian. Vor alege, mai degrabă, un european plecat în Statele Unite, resuscitând viziunea unui Washington sau a unui Jefferson, pentru o Europă unită" , a adăugat Tamminen, fără să dea în mod explicit numele fostului guvernator american.

După două mandate la conducerea Californiei, au apărut o serie de zvonuri cu privire la viitorul politic sau cinematografic al "Governatorului".

Un lucru este sigur. El nu poate candida la preşedinţia Statelor Unite, rezervată doar persoanelor care s-au născut pe teritoriul american. Ideea nu i-ar displăcea nici premierului britanic, David Cameron, care a glumit, împreună cu Schwarzenegger, asupra acestui subiect, în cadrul unei recente vizite la Londra.

"Va fi nevoie să schimbăm Constituţia (americană), să puteţi candida (la preşedinţie). Este exact ceea ce vom face", i-ar fi spus el.

Între timp, Arnold Schwarzenegger va reveni pe ecrane. La începutul lui aprilie, el a prezentat, la Cannes, "The Governator", un desen animat care-l înfăţişează ca supererou, realizat în colaborare cu Stan Lee, creatorul Hulk, Thor, Spiderman şi altor X-Men.

Sursa: Mediafax

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează