HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home ECONOMIE ECONOMIE Ce ar putea “cumpara” China cu rezervele valutare de 3.000 miliarde dolari: datoria publica a Italiei pana in 2062, sau primele 10 mari companii din SUA

Ce ar putea “cumpara” China cu rezervele valutare de 3.000 miliarde dolari: datoria publica a Italiei pana in 2062, sau primele 10 mari companii din SUA

Scrie email Print PDF

Rezervele valutare ale Chinei au depăşit, la sfârşitul lunii martie, pentru prima oară 3.000 de miliarde de dolari, fiind în continuare cele mai mari din lume, după cum a anunţat recent Banca Centrală a Chinei, citată de People's Daily Online. Faţă de anul trecut, rezervele valutare ale Chinei sunt cu 24% mai mari. Numai în primul trimestru rezervele valutare au crescut cu 197 miliarde de dolari. Creditele noi au depăşit estimările în luna martie, ajungând la 679,4 miliarde yuani (104 miliarde dolari).

Politica premierului Wen Jiabao privind controlul monedei naţionale, împreună cu surplusurile comerciale şi fluxurile de capital în economia cu cea mai rapidă creştere au contribuit la majorarea rezervelor cu 1.000 miliarde dolari în doi ani.

Analiştii de la Financial Times s-au întreabat "Ce se poate cumpăra cu 3.045 miliarde dolari? " Şi tot ei vin cu răspunsurile. China ar putea cumpăra "principalul" şi dobânda pentru întreaga datorie suverană a Italiei, până în anul 2062, evaluată la 3.031 miliarde dolari.
Datoria publică a Italiei este cunoscută ca una dintre cele mai mari din lume în valoare absolută, crescând cu 4,5% la sfârşitul anului 2010 faţă de aceeaşi perioadă din 2009 şi ajungând la 1.843 miliarde de euro. Spre comparaţie, la sfârşitul anului trecut România avea o datorie publică de 193,89 miliarde lei ( 46,1 miliarde euro ), reprezentând 37,9% din PIB.

Sau, în cazul în care China ar opta pentru mărfuri, ar putea "pune deoparte" 25 miliarde de barili de ţiţei, mai arată analiştii de la Financial Times. Având în vedere consumul din luna februarie, această rezervă ar acoperi aproape 13 ani de importuri nete de petrol. Dar despre companii? China ar putea cumpăra cele mai mari zece firme listate la Bursă din America, de la ExxonMobil la JP Morgan.

Sursa: Gandul


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează