HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home SPORT SPORT Robert Muresan, primul roman care obtine un punct in Campionatul Mondial de Superbike

Robert Muresan, primul roman care obtine un punct in Campionatul Mondial de Superbike

Pilotul echipei PTR România, Robert Mureşan, a devenit, duminică, la Assen, primul motociclist din România care a reuşit să obţină un punct în Campionatul Mondial de Superbike, clasa Supersport.

"Am obţinut primul punct în Supersport şi sunt sigur că lucrurile vor merge din ce in ce mai bine de acum încolo. Peste trei săptămâni urmează Marele Premiu al Italiei, pe circuitul de la Monza unde sper sa repet performanţa de la Assen", a spus Mureşan, care s-a clasat pe locul 15 ca urmare a descalificării unui motociclist.

Clasa Supesport este o competiţie introdusă în 1990 în calendarul competiţional ca o extensie a Mondialului de SuperBike, şi în cadrul căreia se folosesc motociclete de serie. La această clasă sunt admise motociclete ale căror motoare au patru cilindrii şi o cilindree ce nu depăşeşte 600 de centimetri cubi sau doi cilindrii şi o capacitate cilindrica ce nu depăşeşte 750 de centimetri cubi. Cursele se desfăşoară în aceleaşi weekenduri cu cele de SuperBike, excepţie făcând Marele Premiu al SUA.

Robert Mureşan concurează pe o motocicletă Honda CBR 600.

Sursa: Mediafx


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează