HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home ECONOMIE ECONOMIE Romanii nu se uita la bani cand isi cumpara Dacia Duster

Romanii nu se uita la bani cand isi cumpara Dacia Duster

Scrie email Print PDF

Nouă din zece clienţi ai primului SUV fabricat la Mioveni preferă echiparea de top. 40% dintre maşini sunt prevăzute cu un pachet opţional decorativ, care solicită costuri suplimentare.

Dacia a colectat aproximativ 7.000 de comenzi pentru SUV-ul Duster, de la clienţi români, în anul care a urmat lansării celui mai scump model fabricat la Mioveni. Până la finele lunii martie, producătorul autohton livrase 5.820 de unităţi viitorilor proprietari.

În 2011, Dacia Duster ocupă poziţia a doua în clasamentul vânzărilor pe modele, indică statistica Asociaţiei locale a Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (care prinde datele aferente lunilor ianuarie şi februarie). România este singura ţară a Uniunii Europene în care un SUV ocupă o poziţie atât de înaltă într-o ierarhie realizată după succesul comercial.

Versiunea cea mai căutată: 16.000 de euro fără opţionale

Datele oferite de Dacia arată că nouă din zece clienţi autohtoni preferă echiparea de top pentru noul lor SUV, iar şapte din zece optează pentru un motor turbodiesel (pe motorină). Pe 59% dintre maşini lucrează sistemul de tracţiune integrală.

Interpretarea acestor informaţii sugerează că românii nu fac economii când îşi cumpără un Duster.

Cea mai ieftină versiune Dacia Duster costă 11.150 de euro. Echiparea de top - Laureate - poate fi achiziţionată cu minimum 13.000 de euro. Acest preţ este pentru motorul pe benzină. Un Duster Laureate dotat cu unitatea 1.5 dCi (motorină) pleacă de la 14.300 de euro. Versiunea în cauză nu are tracţiune integrală. Prezenţa sistemului 4x4 ridică preţul la 16.000 de euro.

Imaginea, la întrecere cu siguranţa

O bună parte a clienţilor modelului Dacia Duster aleg să cheltuiască suplimentar pentru dotări din lista de opţionale. Echi pamentele care, pe de o parte, complimentează imaginea, iar pe de alta - sporesc si guranţa sunt vizate în egală măsură. 4

2% dintre SUV-uri sunt prevăzute cu un pachet decorativ - Pack Look - în valoare de 700 de euro (al doilea cel mai scump articol prezent pe tabelul cu opţionale, după sistemul de aer condiţionat - 780 de euro).

ESP-ul (sistemul electronic de stabilitate, 270 de euro), disponibil doar pentru versiunea mai puternică şi mai scumpă a motorului turbodiesel (110 caiputere, 14.900 de euro - cu tracţiune faţă - sau 16.600 de euro - cu 4x4 -, în echiparea Laureate) este solicitat de 41% dintre clienţi.

Aproape 1.000 de români (13% din totalul comenzilor) au considerat oportun să comande un Duster cu tapiţerie din piele (cost suplimentar: 500 de euro). Culorile preferate de clienţii autohtoni ai modelului Dacia Duster sunt: Brun Cajou (maro), Noir Nacre (negru) şi Gris Platine (argintiu). Cele trei, toate opţionale (270 de euro), acoperă două treimi din totalul maşinilor comandate.

Sursa: evz.ro


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează