HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home TEHNOLOGIE TEHNOLOGIE Copiii vor invata alfabetul pe iPad. In Maine, S.U.A., se vor cheltui 200.000 de dolari pe iPad-uri pentru copiii de la gradinita

Copiii vor invata alfabetul pe iPad. In Maine, S.U.A., se vor cheltui 200.000 de dolari pe iPad-uri pentru copiii de la gradinita

Scrie email Print PDF

După ce a deţinut titulatura de "primul stat care şi-a echipat elevii cu calculatoare", Maine va deveni "primul stat care îşi va dota grădiniţele cu iPad-uri". 300 de grădiniţe din Auburn, Maine, vor avea din toamnă noile tablete iPad 2 la dispoziţia copiilor înscrişi la cursurile preşcolare, anunţă MSNBC.

A de la apă, B de la barcă şi i de la iPad

Investiţia de 200.000 de dolari în iPad-uri va pune la dispoziţia următoarei generaţii un nou sistem de învăţare a alfabetului, numerelor şi chiar a muzicii. Decizia achiziţionării tabletelor a fost acceptată în unanimitate săptămâna trecută de către Departamentul de Educaţie al statului Maine.

"Cu siguranţă, va fi o aventură atât pentru educatori, cât şi pentru copii", a declarat Amy Heimerl, cadru didactic la o grădiniţă din Auburn. "Sunt foarte curioasă ce impact vor avea tabletele în învăţarea copiilor", a spus Heimerl. Profesoara a fost impresionată de aplicaţiile de fonică, de formare de cuvinte şi de recunoaştere a literelor de pe iPad şi s-a declarat curioasă în ce priveşte progresul copiilor faţă de metodele tradiţionale.

Fiecărui preşcolar îi revine câte un iPad de 500 $

Nu toţi locuitorii din Auburn sunt de acord cu cheltuirea unei asemenea sume pe gadget-uri, justificând că mai bine s-ar investi în alte programe de educaţie. "Înţeleg că trebuie să ţinem pasul cu tehnologia, dar copiii de 5 ani sunt cam mici ca să înţeleagă rostul acestor tablete", a comentat Sue Millard, locuitoare din Auburn, mamă a doi copii. Femeia se întreabă dacă aceşti copii vor şti să aprecieze aceste tablete.

Fostul guvernator al statului Maine, Angus King, crede că aceste gadgeturi îi vor cuceri pe copii şi astfel vor fi atenţi la lecţii. "Dacă elevii tăi sunt plictisiţi şi se uită pe geam în timpul orei, poţi să ai şi potenţialul lui Socrate, că tot nu îi vei învăţa nimic", îşi motivează King alegerea.

Sursa: Gandul


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează