HappyNews.ro

Titluri:
RSS
ESTI AICI: Home LOCALE LOCALE Festival de mancaruri de post si atelier de dulciuri, la Timisoara

Festival de mancaruri de post si atelier de dulciuri, la Timisoara

Timişorenii vor putea participa mâine fie la prima ediţie a Festivalului Mâncărurilor de Post, fie la un atelier de preparat "dulciuri de buzunar".

La o pensiune din satul Covaci, situat şa şae kilometri de Timişoara, va avea loc, de la ora 11.00, prima ediţie a Festivalului Mâncărurilor de Post, organizat de Fortuna Covaci. În deschidere, preotul paroh va explica audienţei semnificaţia Postului Paştelui, iar apoi participanţii vor putea degusta pe 20 de produse de post.

Preparatele vor fi realizate de maestrul bucătar Călin Lamp, distins recent cu premiul III la un concurs de artă gastronomică. Cât priveşte bucatele, spun organizatorii, întrec orice imaginaţie: tocăniţă de ciuperci, dovlecei umpluţi, fasole bătută, cartofi cu varză etc.

Festivalul va cuprinde şi o expoziţie cu vânzare, o serbare câmpenească, concursuri pentru public şi un concert de muzică populară susţinut de Ansamblul folcloric Covăceanca.

Concurs de mâncat dulciuri

Tot mâine, de la ora 10.00, restaurantul Casa Bunicii va găzdui un atelier de preparat "dulciuri de buzunar", organizat de asociaţia “Mentă şi Usturoi".

“Vom învăţa împreună cum să facem şi sa decorăm "Cake Pops", delicioasele dulciuri pe băţ", spun organizatorii. Cei interesaţi se pot înscrie online, pe pagina web a grupului, mentasiusturoi.ro, taxa de participare fiind de 10 lei. Copiii pot participa, simultan, la un concurs de mâncat dulciuri.

"Cum printre membrii "Menta şi Usturoi" se numără mulţi amatori de dulciuri, am decis să dedicam această ediţie micilor experimente în materie de “cake pops". Micuţele dulciuri pe băţ sunt extrem de gustoase şi foarte uşor de făcut. În plus decorarea şi ornarea lor face deliciul acestei activităţi", a explicat unul dintre promotorii evenimentului.

Sursa: evz.ro


Newer news items:
Older news items:

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează